Hozzávalók: 25 dkg eper, 1 nagy doboz natúr joghurt, 3 dl tej, méz, 2-2 menta és citromfű levél
Az epret megtisztítom és egy nagy tálba teszem. Botmixerrel összetöröm, hozzáöntöm a joghurtot és a tejet. Amikor már egynemű ízesítem mézzel és a fűszernövényekkel. Még egy kicsit összemixelem. Frissen a legjobb! Ebből az adagból 4 nagy pohárnyi lesz!
After Eight likőr
A csokipor elhagyásával egyszerű mentalikőrt kapunk, ami önmagában is nagyon kellemes ital.
Hozzávalók, kellékek:
0, 5l kiváló minőségű vodka
4 dkg Holland csokoládépor
1 db vaníliarúd
1 maréknyi friss mentalevél
3dl tej
3dl víz
40dkg cukor
tölcsér
filterpapír
csavaros tetejű 3l-es befőttes üveg
Elkészítés
Az érlelés ideje 3 hét. Ezalatt naponta legalább 1-2-szer alaposan fel kell rázogatni a
keveréket.
Tegyük a befőttes üvegbe a csokiport és az összezúzott mentaleveleket.
Öntsünk rá fél liter vodkát.
Egy hét elteltével szűrjük le.
Öntsünk hozzá 3dl vízből és 30 dkg cukorból főzött szirupot(lehűtés után), valamint
3dl tejet.
Két hétig érleljük, naponta többször rázogatva.
Két hét elteltével újra leszűrjük és újabb két hétig érleljük. Ezután már csupán az
utolsó szűrés következik.
Innentől végleges helyére, a díszes palackba kerülhet.
Véleményem szerint az emberiség két nagy csoportra osztható: aki imádja az After Eight csokit és aki utálja.
Nos, ez a recept az előbbi tábornak szól.
A csokipor elhagyásával egyszerű mentalikőrt kapunk, ami önmagában is nagyon kellemes ital.
Házi Baileys
Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.
Fogj egy jó nagy lábost, borítsd össze, keverd össze, hűtsd be és kész.
Fehércsokis krémlikör recep
Hozzávalók:
• 6 dl habtejszín
• 1 dl tej
• 20 dkg fehér csokoládé
• 4 tojás sárgája
• 25 dkg porcukor
• 1 kiskanál vaníliás cukor
• 1,5-2 dl 96 %-os gyógyszertári alkohol(gyógyszertári)
Elkészítés:
A tejszínt, a tejet és a fehér csokit forrald össze és tedd félre hűlni.
Habverővel keverd krémesre a tojások sárgáját a porcukorral és öntsd hozzá a langyosra hűlt fehér csokis tejszínt.
Rövid időre tedd vissza a tűzre és folytonos kevergetés mellett melegítsd fel, de már ne forrald. Amikor kihűlt csurgasd bele az alkoholt.
Töltsd üvegekbe és tárold hűtőbe, amíg el nem fogy!
Erdei szamóca és málnalikőr recept
Hozzávalók:
50 dkg málna vagy erdei szamóca,
43 dkg cukor,
3 dl alkohol
Elkészítés:
Fél liter vízben melegítve feloldjuk a cukrot, majd langyosra hűtjük. Hozzáöntjük az alkoholt, meg annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadékunk legyen. Egy 5 literes uborkás üvegbe öntjük a gyümölcsöt, ráöntjük a szeszes oldatot és az üveget lekötve, időnként megrázva 10-12 napig állni hagyjuk. Ezután nedves szűrőpapíron átszűrjük, és üvegekbe töltjük.
Raspberry Cheesecake,
2 cl vodka
3 cl málna likőr
1 cl creme de cacao white
1 kanál mascarpone sajt
1 kanál vaníliafagylalt
A shake-ert töltsük meg jéggel, öntsük bele az összetevőket majd jól rázzuk össze.
Pohárba szűrve szervírozzuk, díszíthetjük mentaággal.