2011. október 13., csütörtök

Régi ételek

Dödölle
Hozzávalók:1kg burgonya, 20dkg liszt, 2 kanál olaj, 2dl tejföl, só.
Meghámozom a krumplit és hasábokra szelem.
Felteszemfőni annyi vízbe, hogy ellepje.
Mikor már megpuhult és elfőttea levét, jól összetöröm villával.
Beleszórom a lisztet, és jólelkeverem vele.
Beolajozott lábosba, olajos kanállal kiszaggatom és lepirítom egy kicsit.
Olajos tejföllel leöntöm. Salátával,önálló fogásként tálalom.

                                                                          Forrás

2 megjegyzés:

  1. Tócsi Papa módra

    Hozzávalók:1 kg krumpli, 2 dl tejföl, 10 evõkanál liszt, fokhagyma,só, õrölt bors, olaj...
    A krumplikat nyersen megtisztítom, megmosom, és lereszelem.Majd hozzáadom a tejfölt, a lisztet, megsózom, borsozom, és jólösszekeverem. Serpenyõben olajat forrósítok, és a krumplis-masszát evõkanállal az olajba szaggatom. A kanál hátávallepényekké formálom õket. Mindkét oldalát kb. 2-5 percig széparany barnára sütöm. Papírtörlõreszedem, hogy a feleslegeszsiradékot felitassam. Forrón tálalom. Megkenhetem fokhagy-mával, tejföllel

    Üregi Éva - Édeni régi étkek

    Burgonyapecsenye

    Hozzávalók:1/2kg krumpli, 1 tojás, liszt, 10 dkg kemény sajt, petrezselyem, só, olaj.


    1/2 kg héjában fõtt krumplit még melegen áttörök. Ha kihûlt,beleütök egy tojást, és annyi liszttel állítom össze, hogy tenyér-ben jól formázható pogácsákat nyerjek. Sóval, apróra vágottpetrezselyemmel vagy reszelt sajttal ízesítem. Lisztbe fogatva,kevés zsiradékon pirosra sütöm mindkét oldalát, de be is panírozhatom.

    VálaszTörlés